Per aspera ad astra

Другий день конференції пройшов у форматі засідання секцій, де доповідачі, представники різних семінарій та університетів, мали нагоду представити свої доповіді. Тема першої секції -“ Йосиф Сліпий – адміністратор і фундатор науково – освітніх інституцій” . Друга секція – “ Наукова думка патріарха Йосифа Сліпого”. Третя секція – “ Українська богословська наука та освіта: історія та сучасність”. Опісля, модератори секцій: Олег Беген, Ірина Фенно, о. Михайло Лесів, підбили підсумки представлень та дискусій у цих ділянках. “ Ми побачили, що є велика потреба у дослідженні багатьох джерел та  архівних документів. Дослідження цієї конференції – інтелектуальна пожива для багатьох”- наголосив Олег Беген. Ірина Фенно зазначила, що найбільше зацікавлення було в еклезіологічних та філософських питаннях . У секції, керівником якої був о. Михайло Лесів, головним питанням дискусії була можливість богослов’я у випадку відсутності молитви та духовності.

Згодом, п. Олег Турій, проректор УКУ, подякував керівникам груп , учасникам дискусій та закликав до переосмислення думок, почутих сьогодні. Заключне слово мав отець – ректор, який подякував гостям, керівникам секцій та учасникам конференції. Отець Ігор заохочував усіх присутніх донести ідеї патріарха Йосифа до молоді, майбутнього покоління, задля його наслідування.

На завершення конференції,  учасники медіа- ресурсу “Живе ТБ”, представили новинку- фільм «Справа “Рифи”» . “Цей фільм розрахований для широкого кола глядачів: для вірних УГКЦ, та тих, хто про неї і не чув”- наголосили автори фільму.

На кінець, присутні помолились та зробили пам’ятне фото цієї історичної події.

Фото тут