Вечір пам’яті отця Ісидора Дольницького та візит владики Степана Менька до Семінарії

Отець Дольницький – був не лише засновником семінарійної спільноти Братства “Введення в храм Пресвятої Богородиці”, але також її багатолітнім духівником, творцем “Типика” та видатним літургістом.

На своєму життєвому шляху отець Ісидор жертвенно служив ближнім та мав за єдину надійну опрору – Пресвяту Богородицю. У вечорі пам’яті братчики вміло продемонстрували ключові миті з життя цього святця.

На схилі літ отцю Дольницбкому навіть довелося перенести ув’язнення у концентраційному таборі Талергоф, де і було підірване його здоров’я. Після свого звільнення, відчуваючи близьку кончину, отець Ісидор пише свій заповіт. У молитві, та переданні себе під милість Пресвятої Богородиці завершився земний шлях тихого і невтомного трудівника Христового Виноградника.

По завершенні вечора пам’яті владика Степан наголосив, що обов’язком кожної людини, є залишити добрий слід в історії свого народу та Рідної Землі. Також владика детально розповів про жертовне служіння наших священиків на теренах Донецького Екзархату. За допомогою численних фото та відео-матеріалів семінаристи мали гарну нагоду спостерігати становлення греко-католицьких парафій від наріжного каменя храму, до численної живої спільноти.