Боже Слово – живе і діяльне

 «Незнання Святого Письма – це незнання Христа», – св. Єронім.

Це рішення Папи Франциска є відповіддю на прохання багатьох вірних визначити окремий день для урочистого вшанування Святого Письма у Церкві.

Для нас це також є нагодою наголосити на важливості щоденного читання Святого Письма, роздумуванні над ним та молитві з Біблією.

Сьогодні маємо доступ до багатьох ресурсів вивчення Слова Божого. Впродовж останніх років значно побільшало україномовних видань про Святе Письмо, які, без сумніву, можуть допомогти кожному по-новому відкрити для себе Слово Боже і жити ним.

Найперше слід згадати про документи Святішого Отця та Папської Біблійної комісії:

Dei Verbum (Догматична конституція ІІ Ватиканського Собору про Боже Об’явлення)

Тлумачення Біблії в Церкві: Промова Його Святості Папи Івана Павла ІІ і Документ Папської біблійної комісії. – Львів: Свічадо, 2010, -147 с.

Слово Господнє (Verbum Domini) – Львів: Свічадо, 2011, – 176 с.

Біблія та мораль. Біблійні корені дій християнина. – Львів: Свічадо, 2012, – 200 с.

Радість Євангелія. – Львів: Свічадо, 2014, – 224 с.

Богонатхненність і правда Святого Письма. – Львів: Свічадо, 2019, – 192 с.

Звертаємо увагу, що усі ці видання перекладені українською мовою, а частина з них вже є у вільному доступі на сайті Патріаршої катехитичної комісії.

Різні можливості для біблійної самоосвіти часто ставлять нас перед вибором доброї релігійної літератури чи відповідного інтернет-ресурсу.

Тут ми спробували зібрати найкращі видання та біблійні джерела:

Однак слід пам’ятати, що найпершим і головним джерелом залишається саме Слово Боже.

Усіх, хто бере участь у релігійному вихованні дітей, а особливо батьків, які мають найбільший вплив на дитину, заохочуємо читати разом з нашими найменшими вірними Біблію для дітей. Нехай це адаптоване і легке для дитячого сприйняття видання допоможе дитині пізнати Бога, а читання Біблії для дітей разом з ними стане джерелом спільної молитви у сім’ї, нехай її зміцнює і об’єднує.

Біблія для дітей

Також заохочуємо кожного християнина до особистого молитовного читання Святого Письма та поширення цієї практики у родині та у парафіяльній спільноті.

Пригадуємо, що зараз у нашій Церкві триває молитовне читання Євангелія від Луки

Практика читання Святого Письма та використання різних можливостей для біблійної самоосвіти нехай буде для кожного з нас щоденною потребою та джерелом молитви.

Якщо Ви зацікавлені отримувати «Катехитичну скарбничку» на свою електронну пошту – просимо підписатися на розсилку на сайті Патріаршої катехитичної комісії.

Підготувала Юлія Козіброда

Схожі записи