«Пам’ятайте про наставників ваших» (Євр. 13, 7)

У рамках своїх зустрічей, які проходили у Патріаршому домі, отці мали нагоду відвідувати різні локації. Однією з них стала і наша семінарія. А саме у вівторок, опісля Молебня до Богородиці, владика Богдан, голова комісії, разом з отцями-ректорами завітали на презентацію життя та діяльності нашої семінарії. Зокрема, на початку зустрічі, о. Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа, привітав усіх присутніх та запросив кожного з присутніх настоятелів представити свою спільноту. Відтак, представники семінарій з Стемфорда, Айхштедту, Риму, Дрогобича, Тернополя, Любліна та Пряшева коротко розповіли про свої семінарії, історію та діяльність.

Опісля такого короткого слова про свої спільноти, мав виступ наш гурт «SofiBand», які виконали кілька композицій зі свого останнього альбому «Попри все». Особливістю цього виступу стала презентація нової пісні «В тобі живе». Відтак, брат Ігор Грет презентував статистичні дані, організації та коротко презентував місійну діяльність наших семінаристів. Після цього іконописці, які розписують наш храм, представили розписи та оповіли про богослов’я і особливість цього процесу. На завершення вечора свої твори виконав семінарійних оркестр. У завершальному слові владика Богдан подякував за теплий візит, попросивши кожного брата в часі вакацій свідчити своєю вірою те, що священство – це радість і в такий спосіб закликати молодь до священичого та богопосвяченого життя. Фотографії з цієї події можна переглянути тут – фото.

У четвер усі присутні мали нагоду помолитися Літургію, яку очолили владики Богдан (Данило) та Кен (Новаківський) спільно з отцями-ректорами. У своїй гомілії владика Богдан роздумував над дорогою до Емаусу та її значимості для нас. Пропонуємо переглянути відео цієї проповіді:

Відтак, на завершення Літургії було зроблено спільну світлину та запрошено на урочистий сніданок, в часі якого владика Богдан спілкувався з братами.

Більше фотографій можна переглянути тут – фото.

Більш детально про зустріч можна прочитати також тут – новина.