«Що означає бути тим, хто не відійшов?»

На Божественну Літургію до семінарійного храму отець-ректор запросив о. Ігоря, який закінчив нашу семінарію в 2014 році та перебуває зараз з візитом в Україні аби він поділився своїми враженнями від служіння в Парижі. Зокрема, о. Ігор вже 3 рік служить для наших громадян у Франції та паралельно вчиться на екуменічній еклезіології.

Розмірковуючи над сьогоднішнім Євангельським читанням, найбільше заторкує питання їжі: «Хто споживає тіло моє і кров мою п’є, той у мені перебуває, а я – в ньому» (Йо 6, 56). На думку проповідника, важливим є не тільки фізичне та духовне споживання, але те, наскільки ми поглиблюємо зв’язок з Богом. В такий спосіб це для нас є закликом розвиватися. В цьому ж уривку деякі учні відходять від Христа, причиною чого, як розмірковував о. Ігор, є не бажання глибшого пізнання особи Христа. Це небажання зараз яскраво видно на релігійній ситуації в Франції, де практикуючих християн є 2-3%. «Чи не хочете і Ви відійти?» – на завершення для роздумів було залишено таку думку.

В кінці Літургії отець-ректор Ігор Бойко подякував за слово, свідчення та працю для наших громадян на чужині і побажав подальших літ присутності, свідчення та благословення для такої праці.