Духовно-пізнавальна мандрівка країнами Західної Європи

Вже впродовж кількох років в духовно-пізнавальну мандрівку запросив Преосвященний Владика Борис Гудзяк, Єпископ Паризької єпархії св. Володимира великого для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії. Метою цього візиту було збагатити молитвою та колядою Різдвяні Богослужіння та подарувати радість цих свят нашим братам-українцям, які живуть на вищезгаданих територіях.

Подорож тривала два тижні. Розпочалась з відвідин парафій, що у Бельгії, Брюсселі та Лювені. Кожен візит був гостинно та радо прийнятим отцями-настоятелями та парафіянами. Окрім цього варто зазначити, що майбутні душпастирі з колядою завітали до Апостольських Нунціїв при ЄС Архиєпископа Алена Поль Лебопена та Бельгії  Архиєпископа Джіачінто Берлоко. Не оминули брати-семінаристи і Посольства України в Королівстві Бельгія та Європейського Союзу. У всіх цих установах студенти семінарії колядували, віншували та вітали присутніх з Новим Роком та Різдвом Христовим, бажаючи: миру, достатку та Божого благословення.

Опісля, приїхавши до Парижу, брати своїм співом та прислуговуванням  долучились до святкування одного з дванадцяти найбільших празників у літургійному році – Богоявлення ГНІХ. Святкові Богослужіння очолив Преосвященний Владика Борис у співслужінні отців, які служать у даному Катедральному храмі, а також віце-ректора семінарії о. д-ра Михайла Лесіва.

Крім того, учасники паломництва мали можливість збагатитись культурною спадщиною Франції, Бельгії та Німеччини. Відвідали найбільший та найвизначніший  музей світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа. Музей Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до XIX ст. на площі понад 60 000 м². Також побували у Версальському палаці, колишній резиденції французьких королів та інших визначних місцях.

Вертаючись додому, майбутні душпастирі завітали до Східної Колегії в м. Айхштеті, що в Німеччині. Тут їх радо та гостинно зустрів отець-ректор Олександр Петринко та братія колегії.

Завдяки цій поїздці брати мали змогу побачити нашу Церкву за кордоном, поспілкуватись з українцями, побачити світ, що дало змогу набути корисного досвіду, який можна буде використати у майбутньому душпастирському служінні.

Отож, залишається лише подякувати Преосвященному Владиці Борису, ректорату семінарії та усім людям, які відкривали двері свого серця та щиро приймали семінаристів, які дарували їм радість Христового Різдва.