ВЖЕ ГОТУЄТЕСЯ ДО ХЕЛЛОВІНУ? А ПРО ЦЕ НЕ ЗАБУЛИ?

Вітрини магазинів прикрашають різними павуками, кажанами, страшними масками, вирізаними гарбузовими „головами“. І наче нічого особливого. Ще один звичай задля забави. Здавалося б, як можуть комусь нашкодити розваги з переодяганнями, прикрасами і веселощами. Та жоден обряд не з’явився просто так. Загравання з темними силами, страшне вбрання і не близькі християнству традиції — це не просто розвага. Кожне таке свято може принести серйозний відбиток в життя людини і її сім’ї.

Чи думали ви про те, що всі ці костюми, маски, які зображають духів, відьом, скелети, демонів возвеличують сторону зла? Хелловін зібрав у собі все, що Біблія категорично засуджує і забороняє.

  • „Щоб не було в тебе нікого, хто призводив би свого сина чи свою дочку переходити через вогонь; нікого, хто ворожить, або кидає жеребом, або заговорює, або волхвує; або нашіптує, або викликає духів, або віщує, або розпитує мерців. Бо огидний для Господа кожен, хто це робить, і саме за ці гидкі звичаї Господь, Бог твій, проганяє ці народи перед тобою.“ (Вторзаконня 18: 10-12);

Коли християни долучаються до язичницьких свят і починають переодягатися в костюми бісів, вони мимоволі підтримують традиції спілкування з нечистю. Такий обряд має кілька пояснень, одне з яких претендує на християнське. Начебто в цей день духи померлих спускатися на Землю і в їх пам’ять або, щоб замаскуватися від їх можливого гніву, люди переодягаються в різні костюми.

Але в Біблії написано, що подібне спілкування з померлими опоганює нас:

  • „Не вдавайтесь до заклиначів мертвих та до знахурів по пораду не ходіть, щоб не осквернитись вам ними; я – Господь, Бог ваш“ (Левіт 19:31)

Ви замислювалися на тим, що бути з Богом — це велика честь, але водночас і зобов’язання до певних дій і вчинків. У Біблії читаємо:

  • „Які взаємини між храмом Божим та ідолами? Ми бо храм Бога живого, як сам Бог сказав був: «Я поселюся в них, і (посеред них) буду ходити. Буду їхнім Богом, вони ж будуть моїм народом. Тож вийдіть з-поміж них і відлучіться, – каже Господь. Нечистого не дотикайтесь, і я вас прийму.“ (2 Корінтян 6: 16-17)

Бог приймає тих, хто слідує за Ним і слухає Його слова.

У Книзі книг йдеться:

  • „Не можете пити чаші Господньої і чаші бісівської; не можете бути учасниками столу Господнього і столу бісівського.“ (1 Корінтян 10:21).

Тож, хіба святкування Хелловіна не те саме, що „пити чашу бісівську“. Гляньте на зовнішні атрибути цього свята і все стає зрозуміло.

Зрештою, маємо пам’ятати, що Бог — це життя, а Хелловін акцентує увагу на смерті.

Святе Письмо закликає кожного:

  • „Відкиньмо, отже, вчинки темряви й одягнімось у зброю світла.“ (Римлян 13:12), „ Що спільного між світлом та темрявою?“ (2 Корінтян 6:14).

Тож, хіба християни можуть брати участь у святі темряви, чаклунства?

Вам подобається, коли ваші діти чи ви вбрані в костюми перевертнів, вампірів, відьом? Хіба це, не демонічні речі?

Та, зрештою, якщо й вдягаєте інші костюми, все ж берете участь у цьому прославленні темряви і зла. А Господь наголошує:

  • „Хочу, щоб ви були мудрі в доброму і від зла чисті“ (Римлянам 16:19).

У 2 Коринтян 6:17 Господь каже:

  • „Тож вийдіть з-поміж них і відлучіться, – каже Господь. Нечистого не дотикайтесь, і я вас прийму“.

Вчинками кожного, а особливо християнина, має керувати послуг Господеві.

Тому перш, малювати чи клеїти на свої вікна атрибутику Хелловіна, планувати святкування з друзями чи корпоратив зі співробітниками, запитайте себе: чи це дійсно просто забавка, чи не йду я супроти Бога?

Схожі записи